Bannere de exterior – din ce sunt fabricate, cum le creati si cum le intretineti?
Vreti sa faceti publicitate pentru un produs sau un serviciu? Urmeaza un eveniment important pentru brandul dumneavoastra sau doriti sa comunicati un mesaj special? Bannerele outdoor sunt un instrument foarte versatil, durabil si practic pentru o astfel de comunicare.
Orice afacere care doreste sa transmita un mesaj in aer liber, are nevoie de un banner. Aceste bannere sunt o modalitate excelenta de a ajunge la cat mai multe persoane si de a comunica mesaje de vanzari, lansari de produse, promotii sau evenimente noi.
Scolile si universitatile pot folosi bannere pentru anunturi sau evenimente importante. Organizatiile non-profit pot folosi bannerele pentru a creste gradul de constientizare cu privire la anumite probleme sau pentru a trage un semnal de alarma. Managerii de evenimente isi pot promova un eveniment intr-o anumita zi sau perioada. Si lista poate continua.
Pe scurt, bannerele sunt utilizate pe scara larga in multe scenarii outdoor diferite, gratie varietatii de avantaje pe care le ofera. Daca vreti sa va creati propriul banner outdoor, dar nu stiti de unde sa porniti, noi suntem aici si va putem ajuta. Iata mai multe detalii despre bannerele outdoor.
Din ce sunt fabricate bannerele publicitare outdoor?
In mod obisnuit, bannerele din aer liber pot fi din vinil, tesatura sau mesh. Cele din vinyl sunt rezistente si accesibile. Rezista bine la intemperii, apa si umiditate, ceea ce le recomanda pentru utilizare in aer liber. Bannerele din poliester sunt usoare, portabile, simplu de manevrat si montat, dar nu sunt atat de potrivite pentru outdoor. In fine, bannerele din mesh sunt usoare si rezistente la vant, datorita texturii lor cu gauri.
Cum puteti maximiza rezistenta bannerelor outdoor?
Pentru ca bannerul sa reziste cat mai bine in aer liber (la ploi, zapada, inghet, soare etc) merita sa cunoasteti cativa factori ce pot influenta aspectul sau.
- Expunerea la soare. Expunerea prelungita la lumina naturala si la caldura poate duce la degradarea bannerului. Prin urmare, daca vreti sa-l tineti afisat tot timpul anului, puteti sa-l dati jos doar in perioadele cu soare foarte puternic.
- Vantul. Vantul puternic poate duce la degradarea bannerelor din vinil. Daca intentionati sa folositi bannerul din vinil intr-un loc unde stiti ca bate vantul, alegeti mai degraba unul din mesh. Pentru a minimiza riscul de deteriorare, folositi corzi elastice sau sfori foarte robuste si asigurati-va ca bannerul este corect montat.
- Vremea nefavorabila. Expunerea prelungita si frecventa la ploi abundente si la temperaturi foarte scazute poate duce la scaderea duratei de utilizare a bannerului. Pentru aceasta, incercati sa alegeti un loc cat mai bun pentru afisarea bannerului in aer liber, unde nu este expus atat de mult vremii nefavorabile.
- Poluarea. Poluarea excesiva poate duce la estomparea culorilor de pe banner si la degradarea acestuia.
Cel mai important lucru de avut in vedere atunci cand vreti sa comandati un banner pentru exterior, este utilizarea finala:
- Unde va fi afisat bannerul de exterior?
- Cine se va uita la el? Soferii? Pietonii?
Daca stiti aceste lucruri, puteti sa va dati seama cat de mare ar trebui sa fie bannerul ca sa fie usor de citit pentru publicul tinta.
Cum puteti crea un banner de exterior foarte bun?
Dupa ce stabiliti materialul si dimensiunea bannerului, ar trebui sa treceti la etapa de concept. Daca nu aveti experienta in acest sens, noi va putem ajuta cu design-ul bannerului. Iata care sunt elementele principale pe care trebui sa le aiba un banner de exterior eficient:
– Un scop bine definit. Ce mesaj doriti sa transmiteti cu ajutorul bannerului? Ce vrei sa faca publicul tinta dupa ce va privi bannerul? Mesajul ar trebui sa fie clar si direct, indiferent de natura sa.
– O locatie buna pentru afisare. Locatia este esentiala, influenteaza dimensiunea bannerului, culorile si mesajele pe care le puteti transmite. Dupa ce stabiliti ideea bannerului, trebuie sa selectati o schema de culori. Nu e suficient ca acesta sa atraga atentia. Mesajul trebuie sa contrasteze frumos cu fundalul. De exemplu, este gresit sa afisati un banner rosu caramiziu pe un zid din caramida rosie.
– Culori si fonturi atractive. In mod ideal, puteti folosi culorile si fontul brandului, dar uneori acest lucru pur si simplu nu este posibil sau eficient. Alegeti totusi o schema de culori care nu intra in conflict cu brandul, dar care poate sa transmita mesajul cat mai bine.
De exemplu, evitati sa scrieti mesajul in culori inchise pe un fundal intunecat. De asemenea, nu folositi prea multe culori care ar putea distrage atentia de la mesaj. Un font usor de citit este solid sans sau alt font clasic – Helvetica, Futura, Avenir, Bebas.
Cum sa aveti grija de bannerele de exterior?
In final, dupa ce afisati bannerele de exterior, nu uitati sa aveti grija de ele. Iata cateva sfaturi in acest sens:
- curatati regulat bannerul cu sapun si apa, daca aveti posibilitatea
- evitati sa-l afisati o perioada indelungata de timp intr-o zona expusa intemperiilor
- incercati sa afisati bannerul intr-o zona in care nu este direct expus ultravioletelor
- asigurati-va ca bannerul este afisat in siguranta
- nu calcati pe bannerele din vinilpentru a netezi cutele, puteti incerca sa asezati un obiect greu si plat deasupra bannerului si sa-l lasati la caldura soarelui
Daca aveti nevoie de un banner de exterior, nu ezitati sa ne contactati. Oferim servicii de productie publicitara din cele mai diverse.